Ce utilizări are frecarea alcoolului?

Ce utilizări are frecarea alcoolului?

Frecarea alcoolului este o substanță chimică comună a gospodăriei. Are mai multe utilizări potențiale în îngrijirea personală, precum și în curățarea generală a gospodăriei.

Cu toate acestea, utilizarea incorectă a alcoolului de frecare poate provoca efecte secundare grave, inclusiv iritația pielii și otrăvirea.

În acest articol, enumerăm câteva utilizări comune pentru frecarea alcoolului. De asemenea, prezentăm unele situații în care o persoană ar trebui să evite utilizarea acestei substanțe chimice.

Utilizarea comună pentru frecarea alcoolului includ:

1. Dezinfectarea mușcăturilor de căpușă

oamenii pot folosi pensete pentru a îndepărta cu atenție o căpușă de pe piele. În urma îndepărtării sale, pot folosi alcoolul de frecare pentru a dezinfecta mușcătura. Ar trebui să aplice alcoolul de frecare pe un tampon de bumbac și să -l dau pe zona în care se atașase căpușa.

Aflați mai multe despre eliminarea căpușelor aici.

2. Îngrijirea urechilor străpunse

Conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD), oamenii pot folosi alcoolul de frecare pentru a ajuta la curățarea pielii în jurul piercingurilor noi. Pentru a face acest lucru, o persoană ar trebui să scufunde o bilă de bumbac sau un tampon în alcoolul de frecare. Acestea ar trebui apoi să -l șteargă ușor în jurul piercing -ului din față și din spate al urechii.

oamenii ar trebui să curețe piercingul de două ori pe zi pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene și a înfiorării.

este Important de menționat că unii experți nu sunt de acord cu acest sfat, recomandând oamenilor să evite utilizarea alcoolului de frecare, deoarece ar putea încetini procesul de vindecare.

3. Reducerea mirosului corporal

Furbarea alcoolului poate ajuta la uciderea bacteriilor cauzatoare de miros. O persoană poate aplica alcoolul de frecare sub axile pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor corporale.

Cu toate acestea, ar trebui să evite aplicarea frecării alcoolului la scurt timp după bărbierit, deoarece acest lucru va provoca înțepături.

4. Pantofii deodorizați

pantofii pot dezvolta un miros puternic, în special dacă o persoană le poartă în timp ce face exerciții fizice sau face alte activități fizice. Pulverizarea tălpilor pantofilor cu alcool de frecare poate ajuta la eliminarea bacteriilor care provoacă mirosul.

O persoană ar trebui să umple o sticlă de pulverizare cu alcool și să folosească acest lucru pentru a pulveriza pantofii. Lăsarea pantofilor la soare vă va ajuta să le uscați.

5. Crearea deodorizorului de cameră de casă

Este posibil să se facă un dezodorizant în cameră, turnând frecarea alcoolului într -o sticlă pulverizată și adăugând câteva picături de ulei esențial. O persoană poate apoi să pulverizeze amestecul din jurul camerei pentru a ajuta la mascarea mirosurilor neplăcute.

6. Crearea de pachete de gheață de casă

amestecând apă și frecând alcoolul, o persoană poate crea un pachet de gheață de casă reutilizabil și maleabil. Acestea pot urma acești pași:

 • Umpleți o pungă congelatoare sigilată cu 2 căni de apă și 1 cană de 70% frecare alcool.
 • Împingeți cât mai mult aer, și sigilați geanta.
 • Puneți punga umplută în interiorul unei alte pungi de congelator, împingând cât mai mult aer înainte de a -l sigda.
 • Înghețați câteva ore.

Odată ce pachetul de gheață este gata, oamenii îl pot aplica pe mușchi dureri sau articulații pentru a ameliora durerea și inflamația.

7. Curățarea și dezinfectarea suprafețelor dure

frecarea alcoolului poate ajuta la curățarea și dezinfectarea suprafețelor dure. Este eficient împotriva majorității, dar nu a tuturor, agenților patogeni.

Principalul ingredient în frecarea alcoolului este alcoolul izopropilic (IA). Majoritatea alcoolilor de frecare conțin aproximativ 70% IA, dar suma poate varia de la 60% la 99%, în funcție de produs.

în funcție de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), soluțiile de alcool sunt cele mai multe sunt cele mai multe eficient la concentrații de 60–90%. Oamenii ar trebui să evite utilizarea soluțiilor diluate care au o concentrație de 50% sau mai jos, deoarece acestea vor fi mai puțin eficiente în uciderea agenților patogeni.

8. Dezinfectarea bureților și a cârpelor

Frecarea alcoolului poate ajuta, de asemenea, la dezinfectarea articolelor de uz casnic, cum ar fi bureți de baie sau bucătărie sau cârpe de curățare.

O persoană ar trebui să toarne niște alcool de frecare pe burete sau cârpă și să -l lase să se înmoaie câteva minute sau ore în interiorul unui recipient sigilat.

9. Curățarea și igienizarea dispozitivelor electronice

alcoolul se evaporă rapid și poate ucide agenți patogeni pe telefoane, laptopuri, tablete și alte dispozitive. Cel mai bine este să folosiți un alcool de frecare cu 99% IA pentru electronice.

O persoană ar trebui să aplice o cantitate mică de alcool de frecare pe un prosop de hârtie sau o cârpă și să o ștergeți ușor pe dispozitivul electronic.

Această substanță chimică poate ajuta, de asemenea, la eliminarea apei de pe un dispozitiv electronic dacă o persoană o aruncă accidental în apă sau o vărsă pe apă. Dacă dispozitivul a fost oprit la momentul respectiv, îndepărtarea apei cu alcoolul de frecare ar trebui să -l recupereze.

10. Curățarea bijuteriilor

Bijuteriile pot colecta o mulțime de grime și bacterii printr -o purtare frecventă. Curățarea bijuteriilor cu alcool de frecare va face mai mult igienic.

Oamenii ar trebui să aplice alcoolul de frecare pe o cârpă moale sau o tampon de bumbac. Apoi pot freca acest lucru împotriva bijuteriilor pentru a ajuta la eliminarea murdăriei de suprafață și a bacteriilor.

11. Atențierea greaței după o procedură medicală

O revizuire din 2018 a investigat utilizarea diferitelor ingrediente de aromaterapie pentru tratamentul greaței și vărsăturilor în urma intervenției chirurgicale. Frecarea alcoolului a fost unul dintre mai multe ingrediente de aromaterapie pe care cercetătorii le -au testat.

au descoperit că inhalarea vaporilor de alcool de frecare a atenuat rapid greața și a redus nevoia de droguri antinausea în urma intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, ei au remarcat că studiile pe care le-a inclus revizuirea au fost de calitate scăzută până la medie. Ca atare, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma rezultatele Inhalarea prea mare a vaporilor poate provoca efecte secundare grave atât la copii, cât și la adulți.

Când să evite utilizarea alcoolului de frecare

O persoană nu ar trebui să folosească alcoolul de frecare pentru următoarele scopuri:

1. Băi

Oamenii ar trebui să evite să adauge alcoolul de frecare în apa de baie. Expunerea prelungită la frecarea alcoolului poate determina pielea să absoarbă alcoolul, ceea ce poate duce la toxicitate atât la copii, cât și la adulți.

2. Reducerea febrei

Frecarea alcoolului poate crea o senzație de răcire pe piele, dar nu va scădea temperatura de bază a corpului unei persoane. Ca atare, nu este un tratament eficient pentru febră.

De fapt, inhalarea unor cantități mari de alcool de frecare poate duce la probleme suplimentare de sănătate, cum ar fi:

 • Intoxicații cu alcool
 • Probleme cardiace
 • Probleme neurologice

3. Tratarea acneei

frecarea alcoolului provoacă uscarea pielii. Potrivit AAD, pielea uscată poate înrăutăți acneea. De asemenea, poate crește frecvența și severitatea ruperii acneei. Prin urmare, oamenii ar trebui să evite utilizarea alcoolului de frecare ca tratament pentru acnee.

Oricine este preocupat de acnee ar trebui să vorbească cu un medic sau dermatolog pentru sfaturi cu privire la tratamente eficiente pentru acnee.

4 . Tratarea păduchilor

O persoană nu ar trebui să folosească alcoolul de frecare pentru a trata păduchii. Frecarea alcoolului poate ucide păduchii, dar poate provoca, de asemenea, reacții adverse pe scalp.

O persoană care are păduchi poate solicita medicului sau farmacistului să fie sfaturi cu privire la tratamentele eficiente de păduchi.

5. Sterilizarea echipamentelor medicale și chirurgicale

Conform CDC, frecarea alcoolului nu este potrivită pentru sterilizarea echipamentelor medicale și chirurgicale, deoarece nu ucide efectiv sporii bacterieni.

Un spor bacterian este un strat de protecție care se formează în jurul ADN -ului anumitor bacterii. Permite bacteriilor să stea în stare latentă până când condițiile de mediu devin mai favorabile pentru creșterea lor.

6. Utilizare internă

În conformitate cu Centrul Național de otravă de capital, consumul de alcool mic de alcool provoacă de obicei puține simptome. Cu toate acestea, consumul de o cantitate semnificativă poate provoca otrăvire și boli grave.

Unele efecte potențiale ale consumului de alcool de la frecare includ:

 • Sedare
 • Discursul înclinat
 • INDESTADINȚĂ Când mergeți
 • Vomiting
 • Durere abdominală
 • Sângerare în stomac și intestine
 • Tensiune arterială scăzută

Dacă un adult sau un copil înghite accidental frecând alcoolul, ei sau îngrijitorul lor ar trebui să contacteze controlul otrăvurilor imediat la 800-222-1222. Dacă sunt prezente simptome, o persoană ar trebui să telefoneze 911 pentru tratament medical de urgență.

Rezumat

Furbarea alcoolului are mai multe utilizări potențiale pentru îngrijirea personală și curățarea gospodăriei. Aceste utilizări includ mușcăturile de curățare și piercing -uri, eliminarea mirosurilor și curățarea și dezinfectarea suprafețelor și articolelor din casă.

Oamenii ar trebui să evite inhalarea unor cantități mari de frecare de alcool, deoarece acest lucru poate avea efecte secundare grave. De asemenea, ar trebui să evite utilizarea pe termen lung a frecării alcoolului pe piele.

Băutul alcoolului de frecare poate provoca intoxicații și boli grave. O https://produsrecenzie.top/adamour/ persoană ar trebui să telefoneze un centru de control al otrăvurilor sau 911 imediat dacă ea sau copilul ei înghite accidental frecând alcoolul.

 • Sănătate publică
 • Boli/bacterii/virusuri infecțioase
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale astăzi au strict strict Orientări de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Related Posts

Share It

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin